Even voorstellen

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Roel van Wijk. Muziek en sport zijn in mijn leven altijd belangrijk geweest: voetbal, atletiek en wielrennen. Inmiddels ben ik bijna 10 jaar secretaris van de beste wielrenclub van Nederland uit Zaandam. Maar de belangrijkste tak van sport is voor mij Administratieve Dienstverlening, topsport als je het mij vraagt. Sporten doe je omdat het leuk is en administratie in al haar facetten vind ik het leukst. Na mijn studie en nog een aantal studies in de avonduren ben ik, na bij verschillende werkgevers ervaring te hebben opgedaan in de administratieve sector, in 1988 begonnen met mijn zelfstandig administratiekantoor Anypart. In eerste instantie aangevuld met wat nevenactiviteiten maar rond het midden van de negentiger jaren als hoofdactiviteit, inmiddels ruim 25 jaar geleden.

Gedurende die 25 jaar heb ik het administratieve landschap zien veranderen, net als de maatschappij eigenlijk. Het leuke aan deze ontwikkeling vind ik de uitdaging om je hier continue in te blijven ontwikkelen, op aan te passen en jezelf steeds opnieuw in uit te vinden. Het volgen van de nieuwste (maatschappelijke) ontwikkelingen zoals Sociale Media en administratieve software etc. is daarbij onontbeerlijk. “De administratie” vandaag de dag is ook niet meer te vergelijken met pakweg 25 jaar geleden. Alle nieuwe ontwikkelingen op administratief gebied blijf ik daarom ook volgen en toepassen. Ondanks deze ontwikkelingen zal het administratieve inzicht, basis en bijvoorbeeld debet & credit nooit veranderen.

Door de veranderingen in de maatschappij hoor je om je heen steeds vaker “het is allemaal zo onpersoonlijk en individualistisch geworden”. Juist aan die ontwikkeling wil ik niet meedoen. Ik hecht juist heel veel belang aan een persoonlijke benadering en empathie tonen met en naar mijn cliënten. Samen met mijn cliënten wil ik streven naar het beste resultaat, waarbij ik één ding nooit uit het oog verlies:

“You can’t always get what you want

but if you try sometime you find

you get what you need”

 

(The Rolling Stones 1969)